Skip to content

На 30 и 31 март се проведе двудневно обучение в с.Ягодина

публикувано от borino на 2 април, 2013

МЕСТНА ИНИЦИАТИВНА ГРУПА

„ВИСОКИ ЗАПАДНИ РОДОПИ” БОРИНО-ДОСПАТ

На 30 и 31 март се проведе двудневно обучение в хотел „Ягодина”, община Борино на тема 4      „Управление на поректи”. Целта беше да се предоставят    знания и умения за формулиране на пробелми, етапите, през които преминава една проектна идея до превръщането й в завършен проект, етапи на кандидатстване с проект, възможни рискове и проблеми, оценяване, постигане на  резултати и индикатори, устойчивост  на проектите и видове модели на управление и реализация на проекти.

В рамките на първия ден участниците бяха запознати с основните понятия свързани с работата по проекти, жизнения цикъл на един проект и принципи на работа при управлението на проекти. Пред участниците беше представена информация за практическите аспекти  в управлението на проекти и беше организирана работа по групи за идентифициране на проблеми и предпоставки за ефективно управление на проекти.

През втория ден от обучението  участниците се запознаха с  информация на тема „Управление на отделни проектни сегменти и видове модели на управление на проекти“. След направената презентация се  премина към работа в групи и дискусия в пленум за дискутиране на работещи управленски модели от практиката и споделяне на опит за научени уроци.

Лектор беше Ема Енева-консултат по проекти  от ПРСР

Публикация в → Новини

Няма коментари

Вашият коментар

Бележка: XHTML е достъпен. Вашият e-mail няма да бъде публикуван.

Абонирайте се за тази тема чрез RSS